Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلوبیون در واقع مکمل آن چیزی است که شما روی آنتن سیما و روی تلویزیون می‌بینید، سریال‌سازی و پخش فیلم در این پلتفرم هم جزو کارهایی است که در برنامه توسعه تلویزیون وجود دارد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تلوبیون حدود 15 میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و این فرصت مهیا شده تا نامزدها از آن استفاده کرده و نظراتشان را به صورت دائم با مخاطبان به اشتراک بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلویزیون تعاملی که مخاطبان می‌توانند هم به صورت زنده و هم به صورت آرشیوی، سریال‌ها، انیمیشن‌ها، برنامه‌ها و خیلی از اتفاقاتی که روی آنتن سیما دیده می‌شود، دنبال کنند. 

این روزها، تلوبیون دست به ابتکاری زده و برای هر نامزد شبکه‌ای 24 ساعته در نظر گرفته که هم به مباحثه بپردازند و برنامه‌هایشان را در اختیار بینندگان قرار دهند و هم اگر در مناظره‌های تلویزیونی امکانی فراهم نشد، در این فضا مناظره‌ رو در رو و کامل‌تری داشته باشند.

این پلتفرم که زیرنظر معاونت فضای‌ مجازی صداوسیما فعالیت دارد همیشه در خدمت مخاطبین است حتی آن دسته از مخاطبینی که نمی‌توانند سریال یا برنامه‌ای را در وقتِ مقرر خود دنبال کنند یا می‌خواهند سریال‌ها و یا برنامه‌هایی که در چند سال گذشته روی آنتن رفته است. 

برای پیگیری اتفاقات جدید و کارکردهای تلوبیون به سراغ احمد خورشیدی مدیرعامل تلویزیون تعاملی تلوبیون رفتیم و با او لحظاتی به گفت‌وگو نشستیم که مشروح آن در ادامه آمده است:

امکان‌های فعلی و امکان‌های آینده

* بگذارید گفت‌وگو را با اتفاقات جدیدی که قرار است در تلوبیون بیفتد؛ شروع کنیم.  

چند نکته مهم و اساسی قابل ذکر است؛ یکی اینکه کار این سامانه پخش زنده و آرشیو تمام برنامه و شبکه‌های صدا و سیما است که از سال 1389 شروع به کار کرده و در واقع اولین هدف آن مخاطبان خارج از کشور بوده و بعد از آن توسط کاربران داخلی هم مورد استقبال قرار گرفت. الان 63 شبکه را پخش زنده می‌کند و 30 شبکه را آرشیو می‌کند. در وضعیت فعلی، تلوبیون 5 شبکه را به صورت HD  پخش می‌کند و در آینده نزدیک، این امکان برای 11 شبکه دیگر  نیز فراهم می‌شود. 

به زودی تلوبیون هم HD می‌شود

* این آینده چه زمانی است؟

نهایتاً تا یک ماه آینده در واقع تمام شبکه‌هایی که خروجی HD دارند به صورت زنده و لایو پخش می‌کند و در همان یک ماه آینده آرشیو ما که کیفیت پایین‌تری دارند با توسعه‌ای که اتفاق افتاده با کیفیت می‌شود تا مردم با کیفیت بالاتری بتوانند از این آرشیوها استفاده کنند.

تلوبیون بزرگ‌ترین سامانه ویدئویی کشور است و بیش از 300 هزار قطعه ویدیویی فیلم، سریال، انیمیشن و برنامه‌های ترکیبی و ورزشی در آن آرشیو شده و فیلم‌های سینمایی و داستانی و این‌ها بیشتر از 300 هزار قطعه ویدیویی است و فقط 50 هزار قطعه مربوط به کودکان و انیمیشن کودکان است منتها مطالبه مردم به سمت استفاده با کیفیت ‌بهتر با رزولوشن بالا است؛ HD شدن اتفاق مهمی است که به زودی در تلوبیون هم رقم خواهد خورد.

* چقدر کاربران را پوشش می‌دهید؟

در حال حاضر، تلوبیون 15 میلیون کاربر فعال دارد. ان‌شاءالله به زودی تمام 63 شبکه آرشیو خواهند شد و شبکه‌های استانی هم اضافه می‌شوند و همه آن‌ها هم آرشیو خواهند شد.

تبعیت تلوبیون از تلویزیون

* نکته‌ای که برای برخی سؤال است؛ یکسری از برنامه‌ها و سریال‌ها به هر دلیل از آرشیو صداوسیما حذف می‌شود یا به خاطر دیالوگ و یا اتفاقی قسمتی از برنامه‌ای در بازپخش مجدد حذف می‌شود. آیا این اتفاق در تلوبیون می‌افتد؟ این هماهنگی شما با آرشیو سازمان صداوسیما وجود دارد یا شما از آرشیو سیما مجزایید؟ 

تلوبیون زیرمجموعه معاونت مجازی سازمان صداوسیما است و آرشیو یا هر اتفاق دیگری که در تلویزیون وجود دارد، تلوبیون هم از آن موضوع تبعیت می‌‌کند. البته این حذف، شاید به دلیل نقص فنی باشد یا سریالی که مثلاً تیتراژ مشکلی دارد یا هر نقیصه دیگر اتفاق می‌افتد. 

حتماً در آرشیو تلوبیون موجود است!

* مثلاً اگر بازیگر سریالی به دلیل اتفاقات ساختارشکنانه و یا مهاجرت خاص به خارج از کشور، سریال مربوطه او از آرشیو صداوسیما حذف شده در تلوبیون قابل تماشا نیست؟

اگر بازپخش داشته حتماً در تلوبیون موجود است و در غیر این صورت خیر. از سال 1389 هر برنامه و یا سریالی پخش شده یا بازپخش شده ما در آرشیو داریم. 

اهداف تلوبیون؛ تعامل با برنامه‌های روی آنتن

* آقای خورشیدی! تلوبیون آمد که چه کار کند و یا به تعبیری دورنما و چشم‌انداز این پلتفرم مجازی چیست؟

تلوبیون در واقع مکمل آن چیزی است که شما روی آنتن سیما و روی تلویزیون می‌بینید. ما این امکان را ایجاد کردیم تا اگر کسی دسترسی به تلویزیون ندارد از طریق تلوبیون، برنامه‌های صداوسیما را دنبال کند. و یا اگر کسی نتوانسته برنامه و یا سریال مورد علاقه‌اش را در زمان اعلام شده ببیند، از طریق تلوبیون دنبال کند. حتی اگر کسی ایران نیست و می‌خواهد دسترسی به آرشیو صداوسیما داشته باشد که کم هم نیستند بتواند از محتوای رسانه ملّی استفاده کند.

هدف بعدی تعامل با برنامه‌های روی آنتن است یعنی اگر مسابقه برگزار می‌شود مثل "سیم آخر" رضا رشیدپور یا ستاره ساز، کلبه عموپورنگ و خیلی از برنامه‌های دیگر، در واقع ما مکمل آن‌ها می‌شویم و علاوه بر این که آن را پخش می‌کنیم این امکان را می‌دهیم که همزمان با شرکت‌کننده در برنامه، علاقه‌مندان به صورت مجازی، شرکت کنند یا مثلاً این امکان را می‌دهیم که مردم نظرشان را از طریق شرکت در نظرسنجی به اشتراک بگذارند یا از طریق گذاشتن کامنت و پیام، مخاطب با برنامه تعامل کند که او می‌تواند نظر خودش را در آن برنامه ارائه کند.

ماجرای امکان پیام گذاشتن در جریان پخش سریال

* یکی از امکان‌‌هایی که تلوبیون در اختیار مخاطب قرار داده، مخاطب می‌تواند به هنگام تماشای سریال، پیام بگذارد و نظرش را درباره این سکانس و آن لحظه، ارائه دهد و سازندگان هم می‌توانند نظرات مردم را خیلی جزئی‌تر درباره سریال و برنامه دریافت کنند؟

بله. این امکان چند ماهی برای بعضی از سریال‌ها و برنامه‌ها فراهم شده و هنوز عمومی نیست. مردم با عوامل آن برنامه‌ها و سریال‌ها به نوعی ارتباط می‌گیرند و ما به عوامل و سازندگان آن برنامه‌ها و سریال‌ها این دسترسی و امکان را می‌دهیم منتها هنوز به سمت انتشار کامنت‌ها نرفتیم و فقط ارتباط دو طرفه است. 

با هزینه اینترنت نیم‌بها و بدون هزینه اشتراک

* چند وقتی است که تلوبیون در تلویزیون تبلیغ می‌شود که قبلاً این‌طور پررنگ نبود؛ دلیلش چیست؟

این موضوع به سیاست‌های سازمان صداوسیما برمی‌گردد. البته قبلاً هم تبلیغ می‌شد اما  پررنگ نبود. مدیران صدا و سیما تصمیم گرفتند تلوبیون را به عنوان سامانه اصلی خودشان ترویج کنند. محتوای صداوسیما از اصلی‌ترین محتواهایی است که در فضای مجازی مصرف می‌شود؛  تلوبیون این امکان را فراهم می‌کند تا با کیفیت بالا و هزینه مناسب یعنی با هزینه اینترنت نیم‌بها و بدون هزینه اشتراک سامانه خود را ترویج کند.

اختصاص یک کانال خطی 24 ساعته برای هر کاندید

* یکی از اتفاقات قابل توجه امکانی بود که شما در ایام انتخابات برای نامزدهای ریاست جمهوری فراهم کردید؛ هر نامزد یک شبکه؟

یکی از تکالیف قانونی معاونت فضای مجازی در ایام انتخابات اختصاص یک کانال خطی 24 ساعته به کاندیدهای انتخابات ریاست جمهوری است. از کارهایی که رسالت خودمان دانستیم کمک به مخاطبین بود تا در ایام کرونا بتوانند از این راه بهتر با نامزدهای ریاست جمهوری آشنا شوند. نه فقط موضوعات سیاسی بلکه با ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کاندیداها بیشتر آشنا شوند. تولیدات اختصاصی در تلوبیون خواهیم داشت که نوبت به نوبت از آن‌ها رونمایی می‌شود و در معرضِ نگاه مخاطب قرار می‌گیرند. برای انتخابات شبکه‌ای به نام آرا ایجاد شده که شبکه اختصاصی تلوبیون است و به موضوع انتخابات می‌پردازد.

نظرسنجی در تلوبیون به چه صورت است؟

* موضوع بعدی که خیلی مورد سؤال و همیشه شبهه بوده، بحث نمایش بازدیدها است. در این باره توضیحاتی بدهید که چطور تلوبیون بازدیدها را نمایش می‌دهد؟

آن‌ چیزی که در تلوبیون دیده می‌شود بر مبنای تعداد بازدید از سریال یا برنامه‌ای که دیده و مورد توجه قرار گرفته است. جمع تعداد بازدیدها در قسمت‌های مختلف به عنوان ویوکانت آن برنامه و سریال رقم می‌خورد. وقتی بیننده از یک قسمت سریال بازدید می‌کند این تماشای او یک بازدید به شمار می‌رود. ما در تلوبیون تعداد بازدید را می‌شماریم که تابع قواعد خاص است و فقط شامل مخاطب تلوبیون می‌شود. اما در افکارسنجی مخاطبان تلویزیون سنجش افکار می‌شوند و مورد مطالعه قرار می‌گیرند.

خانواده‌ها به برنامه‌‌های کودک تلویزیون اعتماد دارند

* امکانی که برای کودکان در تلوبیون فراهم است هم انیمیشن‌ها و برنامه‌های قدیمی را ببینند و هم برنامه‌ها و انیمیشن‌های جدید؟

در نظر بگیرید هر لحظه در تلوبیون می‌آیید چند هزار کودک دارند شبکه پویا می‌بینند یا زنده و یا  در آرشیو، جستجو می‌کنند لذت می‌برند. به خاطر محتوای پاک و خانوادگی که صداوسیما در حوزه کودک دارد؛ خانواده‌ها خیلی اعتماد می‌کنند و مصرف محتوای کودک در تلویزیون مصرف زیادی است هر موقع که وارد شوید چند هزار نفر کارتون، انیمیشن و برنامه‌های کودک را دنبال می‌کنند.  

آیا قرار است تلوبیون هم سریال بسازد؟

* ما شنید‌ه‌ایم قرار است تلوبیون هم همچون پلتفرم‌های (VOD) سریال‌سازی کند و یا پخش فیلم داشته باشد؛ به عنوان یک بازیگر بازار فیلم و سریال تبدیل شود؟

هنوز این اتفاق نیفتاده اما جزو کارهایی است که در برنامه توسعه تلویزیون وجود دارد. ممکن است سازمان صداوسیما به این نتیجه برسد این کار را انجام دهد. منتها هنوز این اتفاق نیفتاده است. 

آماری که در اختیار مدیران شبکه‌ها قرار می‌گیرد

* شما به عنوان مسئول تلوبیون که هم آرشیوی و هم زنده، تلویزیون را به خانه‌ها می‌برید بالأخره از تعداد مخاطب و ذائقه مخاطب خبر دارید. چقدر به سازندگان آثار (سریال و برنامه) مشاوره می‌دهید؟

ما یک تیم مختص این کار در تلوبیون داریم که مصرف بیننده‌ها را در تلوبیون تحلیل می‌کند. این آمار را در اختیار شبکه‌ها قرار می‌دهیم و ارتباط نزدیک و تنگاتنگی با مدیران شبکه‌ها داریم و سعی می‌کنیم به ازای هر سریال و برنامه‌ای که پخش می‌شود به آن‌ها اطلاعاتی بدهیم که در تصمیم‌گیری و شناختِ مخاطب کمک‌شان کند.

"سریالیست 2" ساخته می‌شود؟

* مثل سریالیست شبکه یک، برنامه‌ای به طور جدّی خواهید داشت یا سری دوم همین برنامه؟

بله احتمالاً آن برنامه که سری دوم خواهد داشت و اما تعامل تلوبیون با یکسری از برنامه‌ها که وجود دارد و این تعاملات را گسترده‌تر و جدّی‌تر خواهیم کرد.

بازیگر جدید سریال "روزگار جوانی" + عکسجواد عزتی و عوامل سریال "زخم کاری" روی فرش قرمزِ چارسو + عکسخبرهای جدید از سریال "نون خ4"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی تلویزیون رسانه ملی تلویزیون سازمان صداوسیما برنامه ها برنامه ها آن برنامه برنامه ای روی آنتن سریال ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۰۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترجیح می‌دهیم فیلترمان کنند تا اینکه پلتفرم خود را بفروشیم

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از گیزموچاینا، بایت دنس در بیانیه‌ای اعلام است که «هیچ برنامه‌ای برای فروش تیک تاک ندارد.»

تیک تاک سهم کمی از کل درآمد و کاربران فعال روزانه شرکت بایت دنس را به خود اختصاص می‌دهد، بنابراین شرکت چینی ترجیح می‌دهد در بدترین سناریو، شبکه اجتماعی آن در ایالات متحده تعطیل شود تا اینکه آن را به یک خریدار بالقوه آمریکایی بفروشد.

بدین ترتیب به نظر می‌رسد که شبکه اجتماعی اشتراک ویدئوی کوتاه تیک تاک در آمریکا غیرقانونی شده و فیلتر شود.

بیشتر بخوانید:

درخواست رفع فیلتر این اپلیکیشن در کمیته فیلترینگ بررسی می‌شود

پیش‌تر مقامات دولت آمریکا خواهان واگذاری نمایندگی این پلتفرم چینی به فرد یا شرکتی آمریکایی شده بودند و لایحه ای را نیز در این خصوص به تصویب رساندند.

کد خبر 847209 برچسب‌ها شبکه‌ اجتماعی بایدن چین و آمریکا چین ایالات متحده آمریکا اینترنت

دیگر خبرها

  • تلوبیون بین برنامه‌ها تبعیض می‌گذارد؟/ محتوایی که ضریب می‌گیرد
  • ترجیح می‌دهیم فیلترمان کنند تا اینکه پلتفرم خود را بفروشیم
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • ادامه حواشی جنجالی یک پلتفرم/ «محفل» در صدر دیگر نظرسنجی‌ها
  • رستگاری به افق فلسطین
  • بعد از «اسکار» مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • سه، دو ، یک «آشپز شو»
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون